Как федералният бюджет за 2018 г. засяга вас и вашето семейство?

К

Ако сте седнали в 7:30 снощи, за да гледате съобщението за федералния бюджет за 2018 г., може би сте се оказали малко съкрушени. С толкова много цифри и области на данъчно облагане, за да ви обърнат главата, ние седнахме, дисектирахме и обобщихме отговорите на въпроса, който може би задавате – „Какво има за мен (и моето семейство)?“

Данък върху доходите на физическите лица

Касиерът обяви планове за седемгодишен план от три стъпки:

 • Първа стъпка: Ефективните лица, които получават незабавни, ниски и средни доходи, трябва да се възползват от данъчни спестявания до 530 долара на човек (или 1060 долара на двойка).
 • Стъпка втора: От 1 юли тази година прагът на 32,5% данъчна категория ще се увеличи от 87 000 на 90 000 долара, след което отново ще се увеличи през юли 2022 от 90 000 на 120 000 долара.
 • Стъпка трета: От 2024-25 г. ще има само две скоби за данък върху доходите за хора, които печелят над 41 000 щатски долара годишно: 32,5% за доходи между 41 001 и 200 000 долара и 45% за доходи над 200 000 долара.
 • Налогът на Medicare ще остане 2%.

Вашето пенсионно осигуряване

Замисляли ли сте се някога да промените своя суперфонд, но сте го намерили непосилно поради високи такси за изход? Страхотна новина през тези години бюджет– на супер фондовете скоро ще бъде забранено да налагат такси за излизане. Но ще трябва да изчакате до 1 юли 2019 г., за да направите своя ход.

Други промени в пенсионното осигуряване включват:

Практиката за нарушаване на баланса на автоматично добавяне на животозастраховане към полицията за пенсионно осигуряване, независимо от възрастта на човека, ще приключи. (Към днешна дата супер членове на възраст под 25 години плащат близо 200 милиона долара годишно такси за животозастраховане чрез пенсия). Тези, които са на възраст под 25 години, сега трябва да се включат в закупуването на животозастраховане.

Компаниите вече не могат автоматично да приспадат животозастрахователното покритие за всички фондове, за които не са направени вноски в продължение на 13 месеца.

Според Асоциацията на фондовете за пенсионно осигуряване на Австралия, повече от 60% от австралийците имат множество супер фондове. Така че АТО ще насочи вниманието си към неактивните супер акаунти и ще ги обедини с активните средства на собствениците си.

 • Самоуправляващите се суперфондове (SMSF) вече могат да имат 6 членове, спрямо 4.
 • SMSF с история на добро водене на документация ще бъдат възнаградени чрез намаляване на годишните одити до 3 годишни одити.
 • Хората над 65 години могат да вложат до 300 000 долара в супер от приходите от продажбата на дома си.
 • Купувачите на първи жилища, които са направили супер вноски по схемата за първа защита на дома, могат да получат достъп до парите си за допустими покупки на имоти.

Образование

Младите хора, живеещи в селски и отдалечени общности, ще имат по-лесен достъп до плащания за младежки помощи, докато учат далеч от дома (допустимостта за тези плащания се основава на доходите на родителите).

Стажове

Федералното правителство ще съпостави финансирането с щатите и териториите, за да осигури стажове и чиракуване за райони с „голямо търсене“ в продължение на четири години. Има обаче едно предупреждение: всяка държава и територия, необходими за регистрация, за да продължи това.

Остаряваща Австралия

В бюджета за тази година има редица промени в полза на по-възрастните австралийци. Те включват:

 • 1,6 милиарда долара за четири години са заделени, за да могат 14 000 възрастни да останат в домовете си, вместо да влязат в старчески дом.
 • 20 милиона долара за медицински сестри за психично здраве в подкрепа на възрастни хора, които все още живеят у дома (правителството отбелязва, че мъжете над 85 години имат най-висок риск от самоубийство от всички възрастови групи).
 • 40 милиона долара са предвидени за спешни дейности по изграждане и поддръжка на заведения за възрастни хора в регионални и отдалечени райони.
 • 33 милиона долара са заделени за справяне с хроничния недостиг на палиативни грижи в домовете за стари хора.
 • Едногодишно освобождаване от „работен тест“ ще се прилага за скорошни пенсионери, които имат по-малко от 300 000 щатски долара общо спестявания.
 • Схемата за пенсионни заеми ще бъде достъпна за всички австралийци над възрастовата пенсионна възраст и максималните плащания ще се увеличат до 150% от пълната пенсия за възраст.
 • Пенсионният бонус за работа се увеличава до $ 7 800 годишно от $ 6000.
 • И накрая, правителството се ангажира да направи системата за грижа за възрастните по-лесна за навигация на семействата, опростявайки формулярите и предоставяйки подходящи онлайн образователни съоръжения.

Достъп до по-достъпни лекарства: Разбира се, ще трябва да чакате години за това, но е добре да знаете, че правителството ще похарчи 302 милиона долара за четири години, за да подобри достъпа ви до генерично и по-евтино лекарство.

Твоето здраве

Има планове за отпускане на 130 милиарда долара за държавни болници за пет години. Правителството също така предложи да се предприемат мерки срещу ненужните диагностични тестове.

Достъп до вашите собствени данни. Правителството обяви създаването на „право на потребителски данни“. Това ще ви позволи да поемете контрола върху своите онлайн лични данни и безопасно да ги споделите с надеждни доставчици на услуги, започвайки от банковия, енергийния и телекомуникационния сектор.

Малък бизнес

Никой бюджет не би бил пълен без нещо за малкия бизнес. Ако управлявате собствен бизнес, текущото приспадане на разходите за допустими активи до $ 20 000 е удължено до юли 2019 г. Друга победа: рационализиране на отчитането на GST, което от своя страна ще спести пари – добре дошла промяна за около 2,7 милиона малки бизнеса.

Craft Beer Brewers. В Австралия има около 350 занаятчийски пивовари, така че шансовете са, че не сте един от тях. Повечето обаче смятат данъчните промени, които поставят малките производители на бира в неравностойно положение, за победа за здравия разум. Бирата, продавана в бурета, по-големи от 48 литра, е облагана с по-ниска ставка от по-малките бурета, което на практика облагодетелства големите производители. Промяната води до по-ниско данъчно ниво до бира, продавана в бурета, по-големи от 8-литровия размер.

Накрая

Въпреки че не всички от тези промени вероятно ще ви засегнат лично, можете да им дадете своя „отметка“ за одобрение:

 • Мултинационалните компании сега трябва да бъдат контролирани и да спрат да пренасочват печалби към страни с по-ниски данъци (те правят това, като зареждат местните операции с дълг).
 • Уебсайтовете за онлайн резервации на хотели, базирани извън Австралия, сега ще бъдат облагани със същата ставка като австралийските фирми, с което се прекратява неравенството, което в момента възниква между международните и местните доставчици на резервации.
 • Компаниите, които в момента „разширяват границите“ и се възползват от схемата за данъчно стимулиране на научноизследователска и развойна дейност, ще бъдат спрени. Това ще гарантира, че финансирането се насочва към истински иновативни разходи.
 • План за 1,3 млрд. Долара за подкрепа на Австралия като „световен лидер“ в медицинските технологии, биотехнологиите и фармацевтиката.
 • АТО ще обърне поглед към „икономиката на черния пазар“, с повече одити, „мобилни стачни екипи“ и „гореща линия за черна икономика“ за обществеността, за да докладва за подозрителна дейност на бизнеса, който се опитва да избегне плащането на данък.

Въпроси за бюджета?

Ако имате някакви въпроси, вашият ипотечен брокер винаги е готов да помогне.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta